Fra soloppgang til solnedgang

Desktop_00002  Har du dårlig tid? Har du bare to minutter før du i farten må rive med deg ei skive i hånda og storme ut døra på vei til neste avtale. Da sett deg ned og hør hva en høvding ved navn Tuiavii fra Samoa-øyene i Stillehavet forteller til sine landsmenn.

”Vi har aldri klaget over tiden, vi har elsket den slik den kom, vi har aldri løpt etter den. Enhver av oss har tid i mengdevis, vi er også tilfreds med den, vi trenger ikke mer tid enn den vi har, og vi har også nok tid. Vi vet at vi kommer alltid tidsnok til vårt mål, og den store Ånd kaller oss til seg når han selv vil, også om vi ikke kjenner våre måners kall. Vi må befri den forvirrede europeer fra hans vane, vi må gi han tiden tilbake. Vi må knuse hans lille, runde tidsmaskin (uret) og forkynne ham at fra soloppgang til solnedgang er det mer tid enn noe menneske kan forbruke.” (“En bro til alle folk” av Øyvind Dahl)

Herlig tankegang! Ha en fantastisk dag!

Én kommentar to “Fra soloppgang til solnedgang”

  1. Mamma Says:

    Hei! Litt å tenke på for oss nordmenn. Vi stresser jo altfor mye. Ellers var det veldig koselig å lese om seilturen. Flotte bilder. Blir gøy å høre og se flere bilder når du kommer hjem.
    God påske.
    Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: